Medlem av Norgeseliten logo

  1. Hjem
  2. Lokale tjenester
  3. Ladeuttak el-bil
  1. Hjem
  2. Lokale tjenester
  3. Ladeuttak el-bil

Ladeuttak for el-bil

I samarbeid med Salto Ladestasjoner tilbyr Norgeseliten en rekke smarte systemer for lading av elbil.

Lading hjemme med el-bil

Normalt kan en elbil lades med en vanlig 16 ampere kurs, med en dedikert sikring i sikringsskapet og en mulighet til å henge opp ladekabelen.
 Du må selvsagt regne med at det tar noen timer å lade, men med litt planlegging er ikke det noe problem. De fleste lader om natten, slik at batteriet er fullt hver morgen. Stort sett er daglig kjørelengde kort i forhold til bilens rekkevidde med fullt batteri. Har du lang vei til jobb, bør du kanskje sjekke om det er mulig å etterfylle i løpet av arbeidsdagen.

Vi sjekker det elektriske anlegget først

Det er viktig at det elektriske anlegget er i god stand, slik at varmgang og personskader unngås. Lading av elbiler foregår over lengre tidsrom med samme effekt. En kontroll av det elektriske anlegget for å unngå brannfarlig varmgang er derfor å anbefale. Alle kabler og komponenter fram til ladeuttaket må være dimensjonert for å tåle den aktuelle ladestrømmen.

Bruk:

•Følg produsentens anvisninger om sikker bruk.
•Bruk original ladekabel eller en kabel med tilsvarende egenskaper.
•Unngå bruk av skjøteledninger – ladekabel skal plugges direkte mellom bil og kontakt.
•Dersom ladekabel har påmontert ladeboks (Mode 2 - ladeelektronikk) må boksen ikke henge i kontakten da dette vil skade kontakten og gi varmgang.
•Ved lading må bruker av elbil sikre at ladekabel ikke er i veien for fotgjengere eller kan bli skadet av trafikk.
•Elektriske kontakter og plugger må beskyttes mot vann, snø og saltsprut for å unngå korrosjon og dårlig kontakt.  Lokk på ladekontakt må lukkes etter bruk.
•Ikke bruk ladekabel som har synlige skader eller korrosjon på plugg (støpsel) og kontaktpinner. Dette kan skade kontakten og være en fare for andre som skal lade fra samme kontakt.

This site uses cookies. For more information click here.